Nieuw op KSA?

De KSA, wat is dat?

KSA is een jeugdbeweging voor kinderen vanaf 5 jaar tot 17 jaar. Als je 17 jaar bent, zit je loopbaan er nog niet op. Daarna word je leiding. De leiding zorgt voor leuke activiteiten die we tijdens een ronde of kamp samen uitoefenen.

Op KSA Tienen noemen we onze wekelijkse activiteiten, op zaterdag van 14 tot 17 uur, 'rondes'. Tijdens de examenperiode schakelen we over naar avondrondes. Deze worden georganiseerd op zaterdagavond van 18 tot 20 of van 20 tot 22 uur, afhankelijk van de groep.

Samen leuke dingen doen, dat is waar KSA om draait. Omdat iedere leeftijd een andere aanpak vraagt, delen we de bende op in verschillende bannen.

Ben je nog nooit naar KSA gekomen?

En wil je graag bij onze leuke bende horen? Of het eens proberen? Dat kan zeker!
Je mag vrijblijvend altijd eens een kijkje komen nemen tijdens een ronde. Je hoeft je spruit niet in te schrijven. Je kan ook zomaar naar een ronde komen en je kapoen kan dan gewoon met ons spelen. Zo kan je spruit kiezen of hij of zij wilt komen of niet.

ksa
1 2 3 ... piano

Hoe zitten de rondes in elkaar?

We verzamelen meestal op zaterdagnamiddag om 14 uur aan de poort van KSA. Je kan je kapoen vanaf 13:45 uur komen afzetten aan de poort. De leiding wacht de leden op. Om 14 uur roepen de leiders 'opening!'. Bij de opening staat iedereen in vierkantsformatie. Dit wilt zeggen dat alle groepen en leiding op een vaste plaats gaan staan. Vervolgens gaat iedere leiding naar zijn groep. Vanaf nu blijven alle leeftijdsgenootjes bij elkaar in hun ban en spelen ze leuk samen. Een kwartier voor 17 uur sluiten we de ronde af door samen een drankje te drinken.

Let wel op! De meeste rondes gaan door op zaterdag van 14 tot 17 uur. Soms kunnen deze uren of dagen veranderen, bijvoorbeeld tijdens de examenperiode. Om te weten wanneer het exact ronde is, en wat ze deze ronde gaan doen, raadpleeg je best de brabbel.

Hoe weet ik wanneer het ronde is?

Per maand komt ons digitaal boekje 'brabbel' uit. Je kan in de brabbel de nodige informatie voor de komende maand vinden. Wanneer je in de brabbel leest zal je merken dat iedere ban zijn eigen pagina heeft. Je raadpleegd best de brabbel om zeker te zijn van data, uren en activiteiten. Bovendien staat er nog meer nuttige informatie in de brabbel die je zeker niet mag missen als ouder of lid. Je kan de brabbel vinden op deze site, bovenaan in het menu.

Inschrijven? Wat kost het?

Na één of twee keer proberen kan je de beslissing nemen om een volledig werkjaar te komen. Je zal je kind dan wel moeten inschrijven. Door je in te schrijven, kom je in onze databank terecht, zodat we je op de hoogte kunnen brengen van activiteiten en nieuwtjes. Het inschrijvingsgeld bedraagt 35 euro voor een volledig werkjaar. Dit geld besteden we aan een persoonlijke verzekering (ongevallen, schade...), zodat je je geen zorgen hoeft te maken als het toch eens fout loopt.

Hoe schrijf ik mijn kind in? 
Je kan je kind inschrijven voor of na de ronde aan de lokalen van KSA. Tijdens de eerste maand van het werkjaar zal er een inschrijvingstafel voorzien zijn. Verder in het jaar kan je best een leider aanspreken.

Als je meer informatie wil, kijk dan zeker eens bij 'informatie' in het menu bovenaan deze site of in onze veelgestelde vragen.