Kampen

Voor vele kids is één keer ronde per week echt te weinig! 
Daarom gaan we tijdens de vakantie samen op kamp! Het ideale moment om goede vriendschapsbanden te smeden en samen plezier te maken! De leiding doet zijn best om een dag vol gevarieerde activiteiten te organiseren. Welke kampen er zijn, kan je hieronder terugvinden. Voor de exacte data kan je terecht in onze kalender.

 

Weekends

weekend

Iedere groep gaat minstens één maal per jaar op weekend. Dit houdt in dat een ban naar een leuke plaats gaat waar ze van vrijdag tot zondag leuke dingen doen. Voor de jongere groepen is het een kans om te wennen aan het gezamelijk overnachten, weg van mamie en papie. We proberen de weekends te laten plaatsvinden in het eerste deel van het werkjaar, zodat er ook onderling een hechte band ontstaat tussen de leden en leiding. De data van deze weekends worden meestal bekend gemaakt door de leiding van je ban.

Paaskamp

Paaskamp is het eerste kamp in het werkjaar. Alle groepen, buiten de sjo, gaan mee op dit kamp. Het kamp valt in de paasvakantie en duurt 4 à 5 dagen. We brengen het kamp door in een kamphuis waar iedere groep zijn eigen kamer met bedden heeft. Ook sanitair is aanwezig in het gebouw. De keukenploeg zorgt voor onze maaltijden, terwijl we genieten van onze activiteiten.

JOEPIE

Terwijl de andere groepen op paaskamp gaan, gaat de SJO eens per 2 jaar op Joepie. Dit wordt georganiseerd door KSA nationaal. Omdat je slechts één maal kan deelnmen als lid is het echt een must om deze momenten te beleven bij de SJO. Wanneer de SJO op JOEPIE gaat, ga je 100 km stappen naar een onbekende stad, stad X. Je zoekt met de groep zelf een slaapplaats en draagt je bagage van dorp naar dorp.

joepie

Kleinkamp

klein kamp

In de maand juli gaan de drie jongste groepen (leeuwkes, sloebers, joro's) op kleinkamp. Dit kamp is gelijkaardig aan het paaskamp, maar kleinkamp is voor een kleinere groep. Kleinkamp duurt een week.

Tentenkamp

De oudere groepen houden van wat meer avontuur en gaan daarom in juli op tentenkamp. Zoals de naam van het kamp al laat vermoeden, slapen we hier niet in een gebouw, maar wel in tenten. We nemen afstand van de dagelijkse luxe en genieten van de eenvoudige dingen. We maken samen middagmaal op houtvuren die we brandend houden met hout uit het bos. Voor onze dagelijkse hygiëne doen we beroep op het riviertje (in de Ardennen) dat door onze weide stroomt. Het tentenkamp duurt net geen twee weken.

tentenkamp

Buitenlands kamp

Om de drie jaar gaan we niet op tentenkamp, maar op buitenlands kamp met de oudere groepen. We wisselen onze weide en tenten in de Ardennen in voor een kamphuisje op een buitenlandse bestemming. We hebben de luxe van bedden, keuken, sanitair EN een prachtige vakantiebestemming! In 2016 gingen we naar Tsjechië en in 2013 gingen we naar Oostenrijk.

buitenlands kamp

Specifieke informatie over de kampen:

Specifieke informatie (prijs, vertrek, locatie ...) kan je vinden in het menu bij 'informatie'. Deze informatie zal ongeveer een maand voor vertrek op de site verschijnen. De informatie is ook terug te vinden in de kampbrabbels.